Urbanjurist Auteursrecht Amerika

Richt jij je met je werk ook op de Amerikaanse Markt?

  • 29 januari 2021

Als jij je met je werk ook op de Amerikaanse markt richt, is het handig om te weten dat m.b.t. het auteursrecht veel hetzelfde geregeld is als in Nederland maar er ook belangrijke verschillen zijn. Hieronder licht ik een van die verschillen toe.

Het auteursrecht ontstaat net als in Nederland automatisch op het moment dat je iets tastbaars creëert. Als het echter aankomt op procederen op grond van een inbreuk op je auteursrecht is er een belangrijk verschil.

Je auteursrechtclaim wordt door de Amerikaanse rechter namelijk alleen erkend op het moment dat je jouw auteursrecht officieel geregistreerd hebt bij het US Copyright Office. Als je effectief wilt optreden tegen inbreuken op jouw auteursrecht is registratie dus een must.

In Nederland is een dergelijke registratie geen voorwaarde voor de erkenning van je vordering in een rechtsprocedure. Het is natuurlijk wel handig als je kunt bewijzen dat je de auteursrechthebbende bent maar dat kan op meerdere manieren.

stay woke…

 

#contract #merk #ontwerp #ontwerper #grafischontwerp #fotograaf #schrijver #artiest #artiesten #blaka #auteursrecht #dutchentrepreneur #dutchdesign #dutchdesigner #dutchurban #muziekproductie #rechten #ondernemen #onderneming #ondernemer #ondernemers #startendeondernemers #zelfstandigondernemer #zzp #zzper #juridischadvies #advies #juridisch #jurist #urbanjurist Less

Urban Bout