Standaardcontracten en voorbeeldovereenkomsten. Gelijk te gebruiken downloads

Standaardcontracten en voorbeeldovereenkomsten worden door Urbanjurist als download aangeboden. Hierdoor kun je de contracten zelf aanpassen (word document) en keer op keer inzetten. Regelmatig worden er nieuwe standaardcontracten toegevoegd.

GEHEIMHOUDINGSVERKLARING:
De ideale bescherming voor je ideeën, projecten, formats en producten.

Door te werken met een geheimhoudingsverklaring kun je met een gerust hart jouw ideeën, projecten, formats of producten bespreken met partijen waarmee je een samenwerking op het oog hebt.

Doordat de geheimhoudingsverklaring ondertekend wordt, zal de wederpartij jouw creatieve controle moeten respecteren.

Vervolgens heb jij een sterk bewijs waarmee je schade kunt vorderen bij een inbreuk op de geheimhoudingsplicht.

Meer informatie

QUITCLAIM

Heb je een project waarbij je andere partijen inschakelt om de content voor het project te realiseren? dan is een Quitclaim een must have.

Door een Quitclaim zorg je ervoor dat jij de controle houdt over het auteursrecht en de vrijheid hebt om de content openbaar te maken en te bewerken. Een Quitclaim is een effectieve manier om jezelf te behoeden voor claims van ingeschakelde partijen m.b.t. de gecreëerde content.

Situaties waarin een Quitclaim ingezet kan worden:

– Foto- en videoprojecten waarin met modellen gewerkt wordt.

– Boekprojecten waarin met schrijvers en/of grafische artiesten gewerkt wordt. (het gaat hierbij om eenmalige kortlopende en kleine  opdrachten. Bij een intensiever samenwerkingsverband is het verstandiger om een samenwerkingscontract op te laten stellen)

Meer informatie